maandag 6 februari 2023

De Monitoring en Security krachten van Nagios Enterprises en Conclusion Xforce:

  • Meten is weten. Van reactief naar proactief beheer. Voorkom verstoringen en capaciteitsproblemen d.m.v. monitoring en trendanalyses.
  • Verzamel, analyseer en bewaar uw eigen logdata met behulp van de Nagios Log Server De meest effectieve, snelste en enterprise
  • Krachtige netwerk analyses. Informatie over het dataverkeer op uw netwerk. Herken abnormaal gedrag en bedreigingen.
  • Problemen identificeren en op lossen op infrastructureel-wijde basis. ICT beheer gebruikt Nagios Fusion om inzicht te krijgen in de gezondheidsstatus
  • Als u ervoor kiest om de implementatie van uw monitoring door één van onze consultants te laten verzorgen dan zal er
  • Conclusion Xforce kan vanuit Nederland uw Nagios subscriptie(s) uitbreiden met extra Remote en/of Onsite support. Remote Nagios Support vanuit Nederland

Nagios ICT Infrastructuur Monitoring

Inzicht in en een totaal overzicht van uw ICT architectuur en data wordt steeds crucialer. Ondernemingen willen meer informatie en proactief hun ICT dienstverlening aanbieden. We willen niet alleen weten of de systemen “up” zijn maar ook wie of wat gebruik maakt van het dataverkeer. Bovendien willen we real-time op de hoogte gebracht worden als er meldingen in logfiles worden geschreven. Aan de andere kant willen we een beperkt aantal tools inzetten om alle informatie uit de verschillende systemen en applicaties te halen. Nagios begrijpt en voorziet in deze behoeften middels Nagios XI, Nagios Network Analyser en Nagios Log Server.

De producten van Nagios hebben hun roots in de opensource. Belangrijk hierin is dat Nagios geen vendor lock-in kent: alle verzamelde data is vrij toegankelijk en te gebruiken in andere applicaties.

Het nieuwste product van Nagios is de Log Server. Het real-time analyseren van log-data wordt steeds belangrijker om tijdig te kunnen handelen bij verstoringen of bij securitybedreigingen. Nagios is en blijft één van de meest flexibele enterprise monitoringsystemen gebaseerd op gunstig geprijsde subscriptions.

Heeft u support nodig bij het inzetten van de Nagios producten?

Onze consultants helpen u snel en vakkundig. Wilt u een structurele oplossing? Dan kunt u kiezen uit één van onze support opties. Voor meer informatie klikt u hier.